Tvrdé palice

Tvrdé palice

Dva držitelé Oscara GEORGE CLOONEY (Dannyho parťáci 1-3, Michael Clayton) a RENÉE ZELLWEGER (Deník Bridget Jonesové, Návrat do Cold Mountain) brousí své vtipné jazyky v brilantní romantické komedii inspirované více než podivnými začátky profi fotbalové ligy v Americe roku 1925.
Dávno před vznikem ohromných televizních obrazovek, umělou trávou, rozstleskávačkami, stomilionovými platy a ohromujícími přestupy, někteří chlapi hráli americký fotbal jen pro potěšení ze hry. Byli drsní a hrubí. Byli tvrdohlaví a měli nevymáchané huby. Byly to TVRDÉ PALICE.
Clooney je jako Dodge Connolly okouzlující, drzý fotbalový hrdina, který ví, že tento začínající sport přitahuje maximálně partičku hlučných, opilých nadšenců, kteří nemají ani dolar navíc, aby si někde zaplatili startovné. Jeho zápasy může hrát zadarmo každý, kdo chce a kdo nejde daleko pro ránu.
O fotbal je malý zájem a situace se bohužel prudce zhoršuje. Kapitán Connolly je ale rozhodnutý vytáhnout svůj tým i celou ligu z hospod a barů na zaplněné stadiony.
Poté, co Connollyho mužstvo opustí sponzor a celé lize hrozí smutný konec, přemluví Dodge agenta CC Fraziera (Jonathan Pryce - Piráti z Karibiku, Bratři Grimmové), aby získal vycházející univerzitní fotbalovou hvězdu plnící stadiony Cartera "The Bullet" Rutherforda (John Krasinski, TV seriál The Office, Kněz je poděs), aby začal hrát s jeho drsnou partičkou. Dodge věří, že díky tomuto přestupu konečně umírající fotbal získá celonárodní pozornost.
Carter je zlatý válečný hrdina, který na konci první světové vojny donutil kapitulovat mnoho Němců, dítě štěstěny, které na hřišti rozdává okouzlující pohledy přítomným slečnám a protihráče trápí neskutečnou rychlostí. Carter je tak dokonalý, že to snad ani není možné. A Lexie Littleton (R. Zellweger) dokáže, že na tom pravděpodobně něco bude.
Začínající ztřeštěná novinářka Lexie, pověřená svým šéfem, aby psala o ligových zápasech, podezírá Cartera, že ne úplně všechno v jeho hrdinném vyprávění o válečné minulosti je pravda. Jak se tak snaží zjistit víc, bažant Carter a vysloužilý Dodge se začnou rvát o její přízeň.
Profi fotbal přestává být sportem pro zábavu a pomalu se stává tvrdým "byznysem" a Dodge musí bojovat nejen o srdce vysněné dívky, ale i o to, aby udržel své hochy pohromadě. Překvapivě zjišťuje, že láska a fotbal mají podobný scénář, a proto si jeden skvělý manévr schovává až na poslední čtvrtinu....

Movie library